12.9.24

Exposició d'Idensitat amb el projecte SILENCIAT ~ REACTIVAT | Fins 2 nov.

 

SILENCIAT ~ REACTIVAT

Exposició d'Idensitat amb projectes de Claudio Beorchia, Wei Yang, Sally Maclachlan – Eva Joy, i alumnes del curs de fotografia de la Universitat Popular de l'Ajuntament de Benicarló.
Centro Cultural Las Cigarreras, Alacant

14.09.2024 - 02.11.2024
IDENSITAT, Barcelona

SILENCIAT~REACTIVAT és una exposició que reuneix els projectes artístics realitzats a Alacant, València i Benicarló a partir del programa de residències contextualitzades Estètiques Transversals, impulsat per Idensitat en col·laboració amb el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana. 
o
S'hi presenten els treballs realitzats entre 2023-2024 que s'han desenvolupat al voltant de la relació, tensió i interdependència dels conceptes Silenciat ~ Reactivat. En tots ells es posa l'èmfasi en la idea continguda en el símbol (~), identificant espais i situacions que es troben en fase de transició entre allò silenciat i allò reactivat.

A l'exposició es presenten els projectes "Shell Talk" de Sally Maclachlan i Eva Joy, com a resultat de la residència realitzada al Centre Cultural Les Cigarreres d'Alacant; “Wandering Landscape” de Wei Yang, a partir de la residència realitzada al Centre del Carme Cultura Contemporània de València; i “Com sonen aquests llocs?” de Claudio Beorchia fruit de la residència al Museu de la Ciutat de Benicarló.

També forma part de l'exposició el projecte de mediació “Registre d'Arquitectures Populars”, realitzat amb el grup de fotografia de la Universitat Popular de Benicarló en col·laboració amb Idensitat.

Aquests projectes han identificat contextos, espais o situacions que es troben en fase de transició entre allò silenciat i allò reactivat i que, a través de la idea expressada en el símbol ~, activen una sèrie de pràctiques de recerca, creació i mediació capaces d'accionar i evidenciar un moviment o trànsit des d'allò silenciat a allò reactivat, i fins i tot, viceversa. Moviments i variacions, en molts casos efímers, però capaços de modificar, qüestionar o flexibilitzar estructures més rígides.

+ informació