10.10.24

La guitarrista Amidea Clotet i la ballarina Sònia Sánchez al Museu Tàpies | 11 oct.


 


Les cadires de Tàpies és un cicle d’accions sonores de caràcter multidisciplinari organitzat en el marc de l’Any Tàpies amb la col·laboració de la Universitat Pompeu Fabra. Es tracta d’una proposta que posa al centre la veu i la paraula per fer un acompanyament sonor a la memòria oral. Així doncs, cadascuna de les tretze sessions comptarà amb la presència d’un creador que partirà de la cadira com a element performatiu per reconnectar amb l’univers creatiu de l’artista des dels llenguatges expressius i les posades en escena d’avui.

La desena acció sonora del cicle és “L’escolta fugaç”, una proposta del cicle Difraccions. L’escolta, com a acte central del fet musical, assoleix la seva màxima intensitat en el context de la improvisació multidisciplinària, tant per part del públic com de les intèrprets. La generació de material a través de la improvisació ens col·loca en un estat d’atenció constant, on cal reaccionar a l’aparició de noves idees que poden sorgir de l’atzar, d’errors fortuïts, desviacions o fins i tot de nous imaginaris sonors.

La guitarrista Amidea Clotet ens proposa un diàleg entre so i moviment amb la ballarina Sònia Sánchez. Aquest intercanvi ens convida a reflexionar sobre el paper de l’escolta en la improvisació generativa. Com s’escolta una intèrpret a si mateixa mentre improvisa, i com respon davant les seves pròpies desviacions, accidents o noves solucions que apareixen en directe? Com reacciona el moviment davant el so, i com es modifica el so segons les propostes del moviment?

11.10.2024 | 19:00
Museu Tàpies, Barcelona